Pllaka në formë L-je prej polimeresh dhe të përforcuara me fibra karboni (CFRP)

Kapaciteti i trarëve prej betoni për rezistencë ndaj shkarjes (shear) mund të rritet duke aplikuar në pjesën e jashtme sisteme përforcuese CFRP. Sika ofron pllaka CFRP unike në formë L-je për ankorim efikas të forcave trazuese në zona betoni kompresiv.